In Kule kvinner

Kule Kvinner: Linn Winsnes Rosenborg

Linn Winsnes Rosenborg

Noe av det gøyeste med å selge kopper og t-skjorter i typ småskala slik jeg gjør, er alle de kule folkene som kommer hjem til meg for å hente varer de har bestilt. Det var slik jeg møtte Linn. Linn er et fyrverkeri av et menneske, og jeg merket med en gang at jeg elsket energien hennes. Som kvinnelig samfunnsdebattant hos Nettavisen så er det ingen tvil om at Linn får ufortjente mengder med dritt i kommentarfeltene, men jeg er så glad for at sånne damer som Linn finnes, som faktisk baner vei og som orker å ta kampene. Det synes jeg er rått! Så, hvem er dette fyrverkeriet av ei dame?

Hvem er du og hva driver du med? Linn, 35 år: opprinnelig fra Rælingen, bodd i Oslo det meste av mitt voksne liv – nettopp flyttet til Asker (les: suburbia). Jeg er utdannet pedagog, og har en veldig kul voksen-jobb – nemlig å bistå mennesker som av ulike årsake har falt ut/står utenfor ordinært arbeidsliv ut i jobb. Jeg er ansatt hos en tiltaksarrangør som jobber på oppdrag fra NAV, og det er i hovedsak mennesker med psykiske helseutfordringer som søkes inn til oss. Min jobb er da å finne ut hvilke interesser, ønsker og ressurser arbeidssøker har og å prøve å matche dette med en relevant arbeidsgiver. Det er en krevende, og veldig givende jobb. Noe av det jeg brenner mest for er inkluderende arbeidsliv, og et arbeidsmarked med plass til alle, så man kan jo si at jeg har drømmejobben!

I tillegg til dette skriver jeg fast for Nettavisen, på bloggen min Kommentarfeltet. Jeg kan vel si at jeg er en samfunnsdebattant, og jeg er særlig opptatt av temaer som likestiling, feminisme, diskriminering og alt som er gøy.

Jeg var også med å starte opp SnapKollektivet for litt over 2 år siden, og er fortsatt aktivt med der. Vi er en gjeng jenter som, med snap som kanal, deler av våre liv for å bidra til et mer åpent samfunn.

Hvilken bakgrunn har du? En kaotisk bakgrunn. Jeg er barne- og ungdomsarbeider i bunnen, og har jobbet med barn med psykososiale vansker i skole og SFO. Jeg har jobbet masse med salg, og også med salgsledelse på treningssenter (ikke en stor suksess det der). De senere årene har jeg tatt en bachelor i pedagogikk.

Bakgrunnen min er også preget av at jeg i mange år slet med en emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse. Det gjorde at jeg havnet i forhold som ikke var sunne for meg, og jeg bærer med meg historier som gjør meg til den jeg er i dag.

Skjer det noe gøy i livet ditt for tiden? Ja, altså jeg gror et menneske inni meg. Det må sies å være spennende? Gravidplager som soppinfeksjoner, forstoppelse og konstant hodepine er ikke sååå fett, men det å vite at det ligger en knert inni der og stuper kråke er ganske rått!

Hva inspirerer deg? Damer som går sin egen vei, og som bryter ut av samfunnskonstruerte mønstre! De som krever å få snakke, og som hever stemmen om noen forsøker å tie dem stille. Jeg blir inspirert av folk som ser andre i øynene å banner stygt når det er behov for det!

Hvem er ditt/dine største forbilde(r)? Ooh. Ruth Bader Ginsburg akkurat nå!

Hva er din beste lifehack? Jeg tenkte jeg skulle ta den der med å holde på mellomrom-knappen for å enklere flytte tekstmarkøren på iPhone. Men jeg tror heller jeg går for å droppe mennesker som ikke tilfører noe positivt til livet ditt ass. Kutt dem ut. ASAP.

Her kan du pløye deg gjennom alle de kule kvinnene jeg har pratet med tidligere.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Isabelle Karlsson

Kule kvinner: Isabelle Karlsson

Posted on 9. July 2018

Kule kvinner: Mia Landsem

Posted on 9. October 2018

Kule kvinner: Sofie Frøysaa

Posted on 9. November 2018

Previous PostSlik lager du enkelt en bildevegg på soverommet

No Comments

Leave a Reply