In Kule kvinner

Kule kvinner: Sofie Frøysaa

Jeg ble først kjent med Sofie på Twitter – og når jeg tenker meg om så er det sikkert nærmere 10 år siden. Du vet, på den tiden hvor alle påstod at jenter på Twitter ikke var morsomme, kun fordi de var jenter 😉 Nå vet vi heldigvis bedre. Sofie lever blant annet av å være morsom, og dessuten har hun nylig gitt ut bok! Det er ganske fett!

Hvem er du og hva driver du med? Jeg er Sofie Frøysaa, opprinnelig fra Sørlandet, men bor i Oslo sammen med kjæresten min. Jeg jobber fulltid som komiker, foredragsholder og ga ut min første bok (Jenteloven – feministisk førstehjelp) i høst sammen med Ulrikke Falch. Jeg jobber freelance, noe som passer meg veldig godt – jeg elsker friheten og kjeder meg fort dersom livet består av for mange rutiner. Det gir meg muligheten til å leve fra dag til dag, og det aller beste med jobben min er at jeg får møte så mange spennende mennesker. Jeg føler meg ekstremt privilegert som får lov til å leve av å formidle det jeg brenner for: Åpenhet for og avmystifisering av mental helse, likestilling, utdanningspolitikk og humor.

Hvilken bakgrunn har du? Jeg er opprinnelig utdannet norsk- og samfunnsfaglærer (grunnskolelærer), men driver nå hovedsaklig med voksenopplæring i stedet, si. 😉

Skjer det noe gøy i livet ditt for tiden? Det skjer så mye gøy hele tiden! Etter at boka kom ut har jeg begynt å reise rundt til skoler og deltar i ulike panelsamtaler, og jeg får møte engasjert ungdom – det er fantastisk givende! Ellers gjør jeg foredrag og standup-jobber slik jeg har gjort de siste årene, og har mitt eget konsept, Tabukveld med Sofie Frøysaa en gang i måneden på Kulturhuset i Oslo. Jeg lever for å prate om ting som andre kanskje ikke vil snakke om, og det overordnede målet i livet mitt er å inspirere til åpenhet og den gode samtalen.

Hva inspirerer deg? Dyktige kolleger, likestillingsånd og gode diskusjoner. Også må jeg ærlig innrømme at, om jeg ikke blir direkte inspirert, så i hvert fall motivert av god, gammeldags motgang. Tidligere hadde jeg en idé om at alt skulle være perfekt (OCD og flink pike representin’), men jeg har tvunget meg selv til å tenke at enhver smell betyr lærdom og økt bevissthet. I stedet for å bebreide meg selv, tenker jeg heller: Så bra at jeg gikk på den smellen, det er takket være den at jeg nå vet bedre. Jeg er generelt evig interessert i selvutvikling og er hele tiden keen på å lytte til og lære av kloke mennesker rundt meg. På generell basis er utvikling det nydeligste jeg vet om, både individuell utvikling, men også samfunnsmessig (alternativet suger jo ganske greit).

Hvem er ditt/dine største forbilde(r)? Jeg vet at mange svarer moren sin her, men bare for å skryte: Jeg har to! Og det er veldig mye takket være dem at jeg er den jeg er i dag. Jeg har vokst opp i et hjem fylt av kjærlighet, støtte og masse kreativitet. Mødrene mine er begge kunstnere (mamma er billedkunstner og jobber med å undervise i kunst som rehabilitering på Sunnaas Sykehus, og bonusmamma er regissør, animatør og prosessor ved Den norske filmskolen), og de inspirerer meg hele tiden.

Hva er din beste lifehack? Noter tanker på mobilen/i notatblokka idet de dukker opp, ikke tenk at du tar det senere. Plutselig kan et notat skrevet klokken 02.53 natt til søndag (helt vilt eksempel og veldig basert på en sann historie x 100) gi deg videre ideer. Bli inspirert av deg sjæl og din egen utvikling 🙌

Lese om flere kule kvinner? Du finner hele oversikten her. Anbefaler deg også å følge Sofie sin Instagram.

 

Foto: Jan Thomas Espedal

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Emilie Becker

Kule kvinner: Emilie Becker

Posted on 27. July 2018

Wendi Pendeza Kazonza

Kule kvinner: Wendi Pendeza Kazonza

Posted on 28. August 2018

Susanne Bjerga Todnem

Kule kvinner: Susanne Bjerga Todnem

Posted on 29. May 2018

Previous PostKule kvinner: Mia Landsem
Next Post10 lettstelte planter som alle kan få til

No Comments

Leave a Reply