In Planter

10 lettstelte planter som alle kan få til

Du trenger ikke spesielt grønne fingre for å lykkes med grønne planter, det gjelder bare å velge de riktige plantene. Jeg har laget en liste med ti lettstelte planter som tåler en støyt, og som hverken krever mye stell eller vanning.

Et generelt tips når man skal gå til anskaffelse av planter, er at de med tykke blader trenger mindre vann og stell enn de med tynne blader.

Her er en liste med ti lettstelte planter som kan gi hvem som helst et frodig og grønt hjem:

1. Yuccapalme
Yuccapalmen er en ekstremt hardfør plante. Tåler å tørke ut mellom vanning, og trenger ikke særlig med lys for å overleve. Jeg pleier ofte å si at man fortjener et diplom om man klarer å drepe denne planten.

2. Draketre (Dracaena)
Finnes i mange ulike varianter, og er en veldig takknemlig plante. Null stress om man glemmer å vanne denne i perioder, veldig hardfør. Kan stå både lyst og mørkt.

3. Smaragdpalme
Smaragdpalmen er ypperlig til mørke kroker i leiligheten, og skal helst ikke stå i stekende sol. Utrolig lettstelt plante.

4. Arekapalme
Utrolig dekorativ plante som gjør seg godt i en stor krukke på stuegulvet. Plasseres lyst, men ikke i direkte sollys.

5. Svigermors tunge
Vokser fort, tåler det meste, og må vannes sparsommelig. Den tåler å tørke ut, og gir du den for mye vann kan den råtne. Får veldig ofte babyplanter som kan brytes av og plantes i nye potter.

6. Monstera
Det er ikke uten grunn at Monsteraen er en av de mest populære plantene vi har. Den er både lettstelt og trendy. Må ikke plasseres i direkte sollys, men gi den gjerne en lys plassering. Denne liker også å få bladene sine dusjet med en sprayflaske med jevne mellomrom. Om den plutselig ser ut til å mistrives så kan du gi den en større potte. Røttene trenger stor plass.

7. Fiolinfiken
I likhet med Monsteraen er også Fiolinfikenen en lettstelt og trendy plante. Har store, kraftige blader som ikke trenger så mye vann.

8. Gummifiken
Trives i godt dagslys, og tåler å tørke ut mellom hver vanning. Robust og hardfør plante.

9. Kaktuser
Kaktuser lagrer vann i stamme eller røtter, så disse tåler masse. Kan stå både lyst og mørkt. Tørkes ut mellom hver vanning, og trenger ikke å vannes så ofte. Tåler tørt inneklima godt.

10. Aloe Vera
Skal helst stå lyst, og tåler direkte sollys. Vannes et par ganger i måneden, og råtner om den får for mye vann. Vokser raskt, og i likhet med Svigermors tunge får den også ofte babyplanter som kan plantes i egne potter.

Husk at det veldig mange gjør feil, er at de enten vanner for mye, eller for lite. Det er smart å etablere en rutine for vanningen, og å ikke gjøre det på måfå. Stikk en fing i jorden før du gir planten din vann. Og gå til anskaffelse av en sprayflaske – de fleste planter elsker å få en liten bladdusj.

Trenger du flere tips & triks, eller vil du bare nerde videre? Meld deg gjerne inn i Facebook-gruppen min Grønne Fingre.

Share Tweet Pin It +1
Previous PostKule kvinner: Sofie Frøysaa
Next PostSlik lager du enkelt en bildevegg på soverommet

No Comments

Leave a Reply