In Kule kvinner

Kule kvinner: Wendi Pendeza Kazonza

Wendi Pendeza Kazonza

Det er få ting jeg digger mer enn damer som bare gjør det sjæl, slik som Wendi. Sammen med makkeren sin Mia Hallesby har hun skapt sin egen arbeidsplass, og startet opp musikkselskapet GILT. Så, hvem er denne kule dama?

Hvem er du og hva driver du med? Mitt navn er Wendi Pendeza. Sammen med min kollega Mia Hallesby drifter vi musikkselskapet GILT. Vi jobber med noe svært få egentlig vet hva – publishing – også gjør vi artisttjenester som kan strekke seg fra midlertidig management, konsultasjon og lignende, for de artister og andre bransjeaktører som har behov for input.

Hvilken bakgrunn har du? Min bakgrunn er utrolig spennende – norsk-kongolsisk kvinne som liker indie-musikk (og mye annet) og som jobber i et av de minst mangfoldige (tør jeg å påstå) bransjene som finnes i Norge – og det digger jeg skikkelig. I am one of a kind.

Skjer det noe gøy i livet ditt for tiden? Bygger opp GILT steg for steg. Det tar tid, men kan med hånden på hjertet si at det er så verdt det. Flere fortjener å jobbe med fine folk som meg.

Hva inspirerer deg? Mennesker og deres underlige faser i livet inspirerer meg, fordi det på en indirekte og direkte måte er svært lærerikt for meg. Og det vel vitende om et jeg er i en livsfase selv der jeg fremdeles prøver å finne ut av hvem jeg er, hva jeg vil bli når jeg blir «stor», går gjennom tvil, lykke og kjærlighet. Livet altså, det er utrolig inspirerende.

Hvem er ditt/dine største forbilde(r)? Pappa! Han kom til Norge sent på 80-tallet. Etter å ha gått her på folkehøyskole i ett år, der han lærte seg å prate og skrive norsk, startet han på en bachelor i sykepleie (!). Etter endt utdannelse skulle han, meg, mor og bror tilbake til Kongo, men borgerkrigen satte dessverre en stopper for det. Å være en ung afrikansk mann i Norge med en liten afrikansk familie å forsørge var ikke bare bare på 90-tallet. Fy søren for en mann og far jeg har – stolt.

Hva er din beste lifehack? Ha på kalender-varsel både to og en time før et møte. Av det blir jeg mye mer mentalt forberedt, noe som gjør at møter med meg blir som ønskelig – innholdsrikt og effektiv. Må bare legge til denne også, for den er svært viktig: å skrive korte mails. Kjenner man at det blir for langt er det bare å plukke opp telefonen. Tenk så enkelt og hyggelig?

Vil du sjekke ut flere kule damer? Her finner du alle jeg har prata med.

(Foto: Aubrey Westlund)

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Kule Kvinner: Marie Ulven

Posted on 21. June 2018

Kule kvinner: Sofie Frøysaa

Posted on 9. November 2018

Limita Lunde

Kule kvinner: Limita Lunde

Posted on 7. October 2018

Previous PostKule kvinner: Ina Luna Gundersen
Next PostKule kvinner: Karoline Skarstein

No Comments

Leave a Reply