In Kule kvinner

Kule kvinner: Ina Luna Gundersen

Ina Luna Gundersen

Da jeg jobbet for Slottsfjell i 2016 var jeg en kort tur innom Slottsfjell-campen for å besøke en gjeng som hadde vunnet en Snapchat-utfordring, og der traff jeg Ina. Noen folk utstråler bare en helt vanvittig positiv energi, og sånn er Ina. Tilfeldigheten ville ha det til at jeg ramlet over Instagram-kontoen hennes på et senere tidspunkt, og siden den gang har hun vært en stor Insta-favoritt. Da jeg bestemte meg for å slutte med shaving i typ 2016 en gang, så var ikke akkurat feeden min full av jenter med hårete armhuler, men Ina var heldigvis en alliert <3 Jeg husker at det var så gøy å se at andre norske jenter også hadde latt håret gro, og tenkte at Ina er et sånt forbilde jeg hadde elsket å ha da jeg var 12-13 år og usikker på meg selv. Det er jo uansett ikke sånn at behovet for forbilder avtar med årene, så heldigvis kan jeg via denne spalten introdusere dere også for kule kvinner man kan bli inspirert av. Så, la oss høre mer om Ina:

Hvem er du og hva driver du med? Tjaa, si det. Jeg heter Ina Luna og er 23 år. Akkurat nå tar jeg en bachelor i dokumentar-regi på TV-skolen i Lillehammer. For første gang er jeg på en plass jeg trives skikkelig godt! Jeg er så heldig at jeg har funnet en veldig bra vennegjeng som finner på alt mulig gøy hele tiden. Det å studere dokumentar er også stas. Jeg får møte så mange interessante mennesker med veldig interessante historier og et veldig interessant liv. Og ja, forresten; jeg er så klart feminist.

Hvilken bakgrunn har du? Jeg er fra Rygge, et lite sted utenfor Moss. Det var ikke dagligvarebutikk der jeg vokste opp, men nærmeste nabo var et kloster – og det er vel litt kult? Da jeg skulle begynne på vgs insisterte jeg på å gå medier og kommunikasjon, og var nødt til å pendle til Fredrikstad hver eneste dag. I løpet av barndommen/tenårene mine flyttet jeg over 20 ganger, så det er nok litt vanskelig for meg å slå meg til ro på et sted. Kanskje det er derfor jeg har brukt opp hver eneste krone på å reise? En gang så haiket jeg fra Norge til Marokko. Jeg har også blant annet jobbet på en surfecamp i Nicaragua, busset alene fra Honduras til Mexico, studert i Vietnam og sovet på gata i Hong Kong.

Et utvalg av bilder fra Ina sin Instagram-konto

 

Skjer det noe gøy i livet ditt for tiden? Jeg har akkurat startet en youtube-kanal! Første (og foreløpig eneste) video handler om mitt forhold til kroppshår. Jeg har valgt å ikke shave kroppen min. Egentlig mest fordi jeg rett og slett liker meg selv best med hår. Men også fordi jeg alltid har hatt et veldig trøblete forhold til dette med å være hårete. Da jeg var 9 år fikk jeg hår på kroppen, og jeg var først ute av alle i klassen! Litt senere fikk jeg hår i ansiktet. Jeg hadde aldri sett en eneste hårete kvinne og følte meg så utrolig ekkel og annerledes og gjorde alt i min makt for å fjerne det. Nå er det viktig for meg å være det mennesket jeg selv manglet da jeg var yngre. Jeg tenker at vi må vise at det finnes et alternativ og at man faktisk har et valg og at det er helt normalt og helt ok å ha hår på kroppen. Sånn ellers har jeg akkurat vært i praksis hos NRK der jeg jobbet med sosiale medier, kommet hjem fra ferie i Indonesia, flyttet inn i verdens fineste leilighet med kjæresten min og skal snart i gang med planlegging av bachelor-filmen min. Wæh spennende! Jeg driver også å lærer meg dungeons and dragons så om det finnes noen game mastere der ute holla @ me :´)

Hva inspirerer deg? Vennene mine! De er så dyktige, målrettet, kreative og selvgående. Alle har prosjekter de driver med og alle gjør dem 110%. I våres så jeg “TEAM HURRICANE”. En fargerik og feministisk film regissert av Annika Berg. Den var så rå, så annerledes og så jævlig kul. Jeg ble utrolig inspirert av den, fordi jeg har aldri sett noe lignende og syntes at regissøren har vært veldig tøff som har turt å hoppe inn i noe ukjent og nytt. Jeg ble også veldig inspirert av dokumentaren “Venus”, regissert av Mette Carla Albrechtsen og Lea Glob.

Hvem er dine forbilder? Å, denne er vanskelig! Jeg ser opp til så mange, men kanskje aller mest Bestemor og Oldemor. Jeg har aldri hørt dem si et eneste stygt ord om noen, og det syntes jeg er både flott og inspirerende! Oldemor har sitti i rullestol nesten hele livet sitt, men hun har aldri klaget. Jeg ser også veldig opp til folk som bare “gønner på” og som ikke bryr seg om hva andre syntes om dem.

Her kan du sjekke ut Ina sin splitter nye YouTube-kanal (nå har video nummer to også kommet!), og her finner du hennes Instagram.

Vil du lese om flere kule, kvinnelige forbilder? Da finner du alle jeg har skrevet om her.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Susanne Bjerga Todnem

Kule kvinner: Susanne Bjerga Todnem

Posted on 29. May 2018

Emilie Becker

Kule kvinner: Emilie Becker

Posted on 27. July 2018

Wendi Pendeza Kazonza

Kule kvinner: Wendi Pendeza Kazonza

Posted on 28. August 2018

Previous PostKule kvinner: Emilie Becker
Next PostKule kvinner: Wendi Pendeza Kazonza