In Kule kvinner

Kule kvinner: Cathrine Follnes

Cathrine Follnes

For å gjøre en lang historie kort: Jeg fant Cathrine på Gaysir for hundre år siden, og siden den gang har hun bare vært en naturlig del av internett-sfæren min. I 2016 fikk vi endelig til å henge litt sammen IRL også, og jobbet sammen på både Mablis-festivalen, og på Slottsfjell.  I 2015/2016 brukte Cathrine nemlig all tiden sin på å sette i stand en gammel ’73 Hanomag Henschel, til et moderne hjem på hjul. Sammen med Sarah, og den franske bulldogen Cohen, la de ut på en Norgestur for å jobbe på litt festivaler, møte mennesker, og forhåpentligvis klare å bekjempe både angst og depresjoner.

Cathrine Follnes

Å sitte på sidelinjen og følge med på ferden på Instagram, og se hvordan Cathrine delte både oppturer og nedturer langs veien, var så sinnsykt inspirerende. Jeg beundrer folk som er åpne om sin psykiske helse, og som snakker høyt om noe som (dessverre) enda er så utrolig tabubelagt i dagens samfunn. Jeg skulle ønske samfunnet var litt bedre tilrettelagt for folk som ikke passer inn i den typiske boksen som alle skal presses inn i. Å få jobbe med Cathrine var helt fantastisk, og med litt tilrettelegging så var hun en utrolig ressurs, og gjorde min jobb så mye lettere. En liten oppfordring der altså: Gi folk en sjanse <3 Men nok rant fra meg, nå skal vi få høre mer om Cathrine:

Hvem er du og hva driver du med? Cathrine, eller Cath, 32 år og jeg driver og finner ut hvordan jeg kan ha et liv jeg kan være glad i, selv om jeg har en veldig hemmende angstlidelse. Jeg har og vært med på å sette fokus på psykisk helse de siste årene, gjennom egen åpenhet og prosjektet Nesten ikkje Redd.

Hvilken bakgrunn har du? Her skulle jeg gjerne ha kunnet ramse opp skolegang og andre bragder, men sånn ble det ikke for meg. Jeg er arvelig belastet med kreativitet, det strømmer gjennom årene mine, men ofte har det gjort mer vondt enn godt, da kreativiteten har måttet dele plass med angsten. Den kom tidlig i livet, lenge før jeg visste hva psykiske lidelser var. Kanskje den alltid har vært der, jeg var et barn som stadig følte på en uro. Foreldrene mine døde da jeg var ung og etter det begynte den å ta over. På et punkt da jeg var rundt 19 år, hadde røttene satt seg så dypt i meg at det ble ikke plass til noe annet.
I 2015 dukket det opp en idé om å få noe positivt ut av angsten, å være ærlig og åpen om hvordan det er å leve med sykdommen, og da ble Nesten ikkje Redd til. Fra da til nå har jeg gjort ting jeg aldri hadde trodd kunne være mulig for meg. Jeg gikk fra 10 år uten noe særlig fremgang og egentlig ha gitt opp alt, til nå å kunne drømme litt om fremtiden min.

Skjer det noe gøy i livet ditt for tiden? Det skjer uvanlig mye i livet mitt for tiden, egentlig. På godt og vondt. Mye og lite, kan man si det? Det skjer alltid alt for mye i hodet mitt, men svært lite av det pleier å få se dagens lys. Jeg prøver å forandre dette. Akkurat nå er det mange gnister, og så gjenstår det å se hva som flammer opp. Jeg tør mer og det er gøy.
Det som ligger øverst på listen er letingen etter et perfekt sted å bo. En base med god plass, som kan være et kreativt og fint sted for både meg og andre. Et sted med mye potensiale for utvikling. …og et stort uteområde til hunden min. Hei, Cohen! Ikke si det til ham, men det er kanskje en ny reise på gang og, ganske snart.

Hva inspirerer deg? Alt! En gammel mann i butikken, en keramikkbolle, en fugl, ord, Alexander Fallo! Ingenting er mer inspirerende enn å reise, noe jeg egentlig hadde gitt opp drømmen om, men som ble veldig ekte da jeg i fjor satte meg inn i et fly på vei mot en roadtrip i USA. Kjærlighet har og vært en spesielt stor inspirasjon i livet mitt de siste årene, det er nesten ingen grenser for hva man kan gjøre for den. Mest av alt prøver jeg å la meg inspirere av min egen styrke og hva jeg har fått til. La det minne meg på at jeg kan klare mye mer.

Hvem er ditt/dine største forbilde(r)? Alle som tør å leve sitt beste liv, samtidig som de løfter andre. De som klarer å drite i normene og ikke lar seg styre av det syke presset til å følge dem. De som gjør det enklere for andre å være seg selv, uten skam og dårlig samvittighet. Alle som hjelper andre til å leve sitt beste liv.

Hva er din beste lifehack? Vær hyggelig og rydd opp etter deg selv når du er på kafé. Få ting i livet er viktigere enn å bruke litt tid på å være ekstra grei, og en enkel gest som dét sier faktisk mye til omverdenen om hvem du er. Win/win for alle.

Vil du følge Cathrine sin reise videre så kan jeg anbefale Instagram-kontoen hennes på det varmeste. Ikke bare skriver hun veldig bra – hun tar også veldig fine bilder.

Og vil du lese mer om kule kvinner så finner du flere her.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Kule kvinner: Victoria Ulrikke Iles

Posted on 5. June 2018

Ina Luna Gundersen

Kule kvinner: Ina Luna Gundersen

Posted on 23. August 2018

Linn Winsnes Rosenborg

Kule Kvinner: Linn Winsnes Rosenborg

Posted on 12. March 2019

Previous PostKule kvinner: Isabelle Karlsson
Next PostKule kvinner: Emilie Becker

No Comments

Leave a Reply