In Kule kvinner

Kule kvinner: Victoria Ulrikke Iles

Jeg har fulgt Victoria Ulrikke Iles på sosiale medier lenge, og har alltid blitt så inspirert av det hun driver med. Så inspirert at jeg i 2015 tenkte at jeg skulle prøve meg på å lage kollasjer. Fikk en haug med tips fra Victoria, men kom aldri helt i gang – og har siden den gang nøyet meg med å beundre det hun lager. Nå henger en av Victoria sine kollasjer på veggen her. Da jeg tenkte på å starte denne spalten var hun et av de første navnene som havnet på blokken min, så jeg er glad for at hun takket ja.

Hvem er du og hva driver du med? Jeg heter Victoria Ulrikke Iles og er illustratør og tekstforfatter. Akkurat nå jobber jeg i reklamebyrået Johannes Leonardo i New York, hvor jeg og makkeren min kommer opp med ideer for adidas Originals, Alexander Wang og Versace. Utenom det tar jeg en del bilder og lager kollasjer.

Hvilken bakgrunn har du? Jeg studerte grafisk kunst på Winchester School of Art i England og fikk en Bachelorgrad i illustrasjon. Etter det jobbet jeg freelance som illustratør et år, men begynte å skrive en del fordi jeg sleit litt, så da flytta jeg likeså greit tilbake til Norge og starta på skrivelinja på Westerdals og fikk meg en Bachelorgrad i det også. Der møtte jeg Lisa, som ble min kreative partner som jeg nå jobber sammen med i New York.

Skjer det noe gøy i livet ditt for tiden? Jeg får betalt for å være kreativ i en by jeg elsker, også kan jeg flytte hvor jeg vil i verden og fortsatt jobbe med det samme. Det er veldig gøy synes jeg, og noe jeg er helt sinnsykt takknemlig for hver dag.

Hva inspirerer deg? Det er så mye forskjellig! Musikk, litteratur, filmer, nye steder, samtaler, ansikter, kropper, lys, farger, design, kunst, foto, sminke, lukter, selfies, aktivisme… denne lista kan bli lang.

Hvem er ditt/dine største forbilde(r)? Jeg har så mange forbilder at det blir umulig for meg å velge ut bare et par stykker, men jeg ser generelt opp til folk som lever det livet som er riktig for dem, uansett hvor mye pes de får for det. Som tørr å gå foran og vise andre at det er mange ulike måter å gjøre ting på, selv om det skiller seg veldig fra «normalen». Også ser jeg opp til personer som er snille og følsomme i en verden hvor det kanskje ikke blir sett på som særlig «kult» alltid. Folk som er åpne om at de sliter, folk som sier ifra om ting som er urettferdig selv om det er upopulært, folk som fremsnakker andre…

Hva er din beste lifehack? Å bruke mobilen som notatbok. Jeg skriver alltid ned tanker og ideer, fine ord og setninger. Hvis jeg ikke skriver det ned, blir det borte for alltid.

www.eriandiles.com
www.victoriailes.com
www.facebook.com/thepaperbandit
@obnoxiousv

Her kan du lese om flere kule kvinner som inspirerer meg.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Karoline Skarstein

Kule kvinner: Karoline Skarstein

Posted on 4. September 2018

Limita Lunde

Kule kvinner: Limita Lunde

Posted on 7. October 2018

Cathrine Follnes

Kule kvinner: Cathrine Follnes

Posted on 10. July 2018

Previous PostSpilleliste for Spotify: You Go Girl!
Next PostKule kvinner: Veronica Mike Solheim

No Comments

Leave a Reply