In Kule kvinner

Kule kvinner: Lene Elisabeth Eide

Lene Elisabeth Eide

Jeg vet om så sykt mange bra damer, så i denne spalten skal jeg snakke med kule kvinner som inspirerer meg. Først ut er Lene Elisabeth Eide som jeg kom i kontakt med da hun stakk innom for å hente t-skjorter hun hadde kjøpt av meg.

Hvem er du og hva driver du med? Lene Elisabeth Eide her. 22 år og bor for tiden på en usannsynlig liten hybel i Oslo. Jeg er feminist, så klart. Elsker alt som er rosa. Selvutnevnt talskvinne for mensen. Brennende engasjert i bærekraft og likestilling. Driver med litt av alt, som et resultat av at jeg engasjerer meg for mange saker. Da jeg var 18 år fotograferte jeg mitt første bryllup, og noen måneder senere opprettet jeg min første bedrift. I dag driver jeg Eide Foto som bryllupsfotograf, og CleanCup.no, hvor jeg selger CleanCup menskopp. CleanCup er det jeg bruker mesteparten av tiden min på, og her får jeg drevet med alt jeg synes er viktig og interessant – bærekraft, kvinnekamp og business og innovasjon. CleanCup er et “one woman show” hvor jeg gjør alt fra markedsføring og kundeservice til regnskap og forretningsutvikling. Kan trygt si at hverdagen er variert!

Hvilken bakgrunn har du? Jeg var ordentlig skolelei da jeg ble ferdig med videregående. Ante i grunnen heller ikke hva jeg ville drive med, annet enn at drømmen alltid har vært å drive for meg selv. Så jeg tok noen friår for å få en pustepause. Gikk et år på Folkehøgskole og fikk helt ny input. Etter det jobbet jeg fulltid med markedsføring av nettbutikker i ett års tid, egentlig mest for å få råd til å reise i to måneder. Underveis fant jeg ut at nettbutikker, markedsføring og sosiale medier var skikkelig spennende å drive med, og slik endte jeg opp med egen nettbutikk. Jeg begynte på en bachelor i markedsføring, men CleanCup vokser for hver dag som går, så da sa jeg opp studieplassen for å fokusere på bedriften!

Skjer det noe gøy i livet ditt for tiden? Slutter aldri å skje spennende, bra, morsomme ting i livet mitt! Nå om dagen er kanskje det mest spennende fremgangen på CleanCup-fronten. Vi utvikler nytt design som jeg tror kommer til å revolusjonere det å ha mensen, og jeg har nettopp fått første 3D-print av prototypen. Det føles litt som at den figuren representerer hele drømmen min, og jeg kan love at det ikke finnes en bedre følelse enn å holde den i hånda!

Hva inspirerer deg? Jeg lar meg inspirere av andre, helt rå damer i livet mitt! Digger å se jenter som vil opp og frem, som er ambisiøse og som jobber hardt for å gjøre drømmene sine til virkelighet. Det er noe med det å heie på andre, og bli heiet frem av andre. Da blir jeg ekstra inspirert til å jobbe enda hardere med mitt. I tillegg så finner jeg mye glede og motivasjon i å drive med sosialt entreprenørskap, i form av at jeg donerer bort CleanCuper. Jeg visste hele tiden at for å ha motivasjon for et prosjekt, så måtte det handle om noe mer enn bare å “pushe” produkter på forbrukere, så dette har jeg jobbet hardt med.

Hvem er ditt/dine største forbilde(r)? Hehe, det er mange! Har alltid sett opp til Astrid Lindgren, som i hele sin forfatterkarriere gjorde opprør mot det stereotypiske bildet av kvinner. Hun skapte en hel verden av frigjorte, sterke kvinner som Pippi Langstrømpe, som klarte seg selv, løftet hester og hadde skikkelig troen på seg selv. I tillegg så er Malala Yousafzai et stort forbilde. Vi tror begge at jenters rett til utdanning kan forandre verden. Forskjellen er at hennes kamp for denne saken har krevd store, personlige ofre og hun fortsetter bare å kjempe. Det beundrer jeg. Og så har jeg litt woman crush på Gal Gadot!

Hva er din beste lifehack? Etter at jeg så t-skjorten din for første gang, har det vært å møte hverdagen med selvtilliten til en middelmådig hvit mann!

Fremover kan du lese om flere kule kvinner så følg med.

(Foto: Mats Bakken)

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Emilie Becker

Kule kvinner: Emilie Becker

Posted on 27. July 2018

Wendi Pendeza Kazonza

Kule kvinner: Wendi Pendeza Kazonza

Posted on 28. August 2018

Veronica Mike Solheim

Kule kvinner: Veronica Mike Solheim

Posted on 12. June 2018

Previous PostVil du kjøpe kopper eller t-skjorter?
Next PostKule kvinner: Karen Norbakk

No Comments

Leave a Reply